2012. október 21.

Tonhalas tészta 10 percben

Ez a tonhalas tészta, annyira egyszerű, hogy aki még soha nem főzött az is tuti, hogy el tudja készíteni. Melegen is finom, de hideg tésztasalátának is verhetetlen. Ha van rá lehetőség egy jó pohár száraz fehérborral kéretik fogyasztani.

Hozzávalók(ez egy főnek elegendő):

2 darab 80 grammos tonhal konzerv

frissen facsarart citromlé (ízlés szerint)

1 citrom lereszelt héja

só, bors

extra szűz olívaolaj ha szükséges

10 dkg penne tészta



Felteszem a vizet a vízforralóban, ott gyorsan felforralom, majd átöntöm a tésztafőző edénybe és beleteszem a sót, majd a tésztát. Amíg a tészta fő megcsinálom az öntetet, ami abból áll, hogy kibontom a 2 konzervet és a hal olaját leöntöm egy tálba. A citromot jó alaposan megmosom, majd belereszelem a héját és én a felének a levét is (ettől ízlés szerint simán el lehet térni, nekem ennyi most elég), sózom, borsozom majd elkeverem. A tésztát leszűröm és összekeverem az öntettel, majd a tonhallal. Ha szükséges, mert a tészta beszívja az öntetet megöntözöm egy kis olívaolajjal. Frissen reszelt citromhéjjal és összevágott petrezselyemmel tálalom.



Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése