2013. január 1.

Újévi szerencsehozó lencsesali

Az újévi lencsés ételekhez azért ragaszkodunk, mert a lencse, a szaporaságot, termékenységet és a sok pénzt, anyagi jólétet jelképezi. A hiedelem tehát úgy tartja, hogy az év első napján elkészített és megevett lencse egész évre gazdagságot hoz. Semmiképp nem szeretnék kockáztatni, ezért én ma reggel egy gyors lencsesalátával biztosítottam be magunkat.


Hozzávalók (2 főre):

350 g lencse (én konzervet használtam, de lehet nyerset is, azt meg kell főzni bő, enyhén ecetes, babérleveles, sós vízben, az első levet leönteni, hogy a puffadást megelőzzük)

1 fej lila hagyma

100 g feta sajt

3 evőkanál olíva olaj

1 evőkanál citromlé 

őrölt bors

A lila hagymát megpucolom, majd vékony karikákra vágom. A lencsét kibontom, leszűrőm és nagy keverőtálba teszem, majd rápakolom a hagymát. Egy kisebb tálba elkeverem az olíva olajat a citromlével és a borssal, majd meglocsolom a lencsét, megkeverem és a fetasajtot rámorzsolom. Még egy keverés és kész is.




Jó étvágyat és BUÉK!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése