2015. április 17.

Medvehagymás zöldborsókrémleves egy kis csavarral

A medvehagyma egy mostanában újra felfedezett alapanyag, részletesen itt írtam róla.
Ez a recept amennyire egyszerű, annyira finom és gyors.

Hozzávalók (4 főre):

kb. 5 dkg vaj

1/2 vagy 1 csokor medvehagyma (attól függ mennyire szeretnéd hagymásra)

1/2 kg zöldborsó (fagyasztott)

só, bors

kb. 3dl natúr joghurt

és a csavar: egy kis menta

A medvehagymát megmosom, fölaprítom és a vajon megfuttatom. Hozzáadom a zöldborsót, felöntöm vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom és puhára főzöm. Beleöntöm a turmixgépbe és a joghurttal valamint a mentával krémesre turmixolom.



Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés: